maanantai 13. helmikuuta 2012

Kalaa kookosmaidossa

Tämä seuraava resepti on ollut meillä monet kerrat käytössä. Resepti löytyi Helsingin sanomien ruokaraamattu kirjasta nimeltä "Ruokatorstai" http://www.hs.fi/kirjat/artikkeli/Alussa+oli++muna/HS20061026SI1AR0168b

Sopii hyvin helmikuun pakkasiin.

500 g kalafilettä (esim. lohta tai ahventa)
200 g katkarapuja
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1-2 tuoretta mietoa chiliä tai chilipastaa
inkivääriä
2 laakerinlehteä
4 neilikkaa
kardemummaa
juustokuminaa eli jeeraa
-nämä ainekset silputaan ja hienonnetaan sopivan kokoiseksi paloiksi ja kuulloteaan parissa rkl öljyä muutaman minuutin ajan, mausteet maun ja toivotun tulisuuden mukaan. Tämän jälkeen lisätään:
4 dl kookosmaitoa ja hieman sokeria ja suolaa ja kiehautetaan.
-Lisätään sopivan kokoiseksi paloitellut kalanpalat ja kypsennetään lempeällä lämmöllä kannen alla n 5 minuuttia. Katkaravut lisätään lopuksi, vain kuumenemaan.
Pinnalle tuoretta korianteria ja riisiä lisukkeeksi.
NAmm!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti