maanantai 26. huhtikuuta 2010

Meidän oma ja iki-ihana arktinen ruokablogi

No nyt on sitten luotu, meidän oma ruokablogi, ajatus siitä on jo pari vuotta vanha. Näin on helppoa pitää rakkaat ruokareseptit mukana kaikkialla matkalla maailmassa. Ehkäpä joku näitä lukiessa saa uusia inspiraatiota omassa kotikeittiössään. Nimi arktinen tulee pohjoisilta leveyksiltä Tromssasta jossa sitä kirjoitamme, kevät antaa odottaa vaikka kohta on jo toukokuu.
Olen monesti sanonut Vegarille että voisimme pistää pystyyn oman ruokaravintolan, niin hyviä herkkuja on pöydässämme ollut, sen enempää kehumatta.
Reseptimme on suurimmaksi osaksi itse väsättyjä ja olemme hakeneet inspiraatiota monista eri maailman kolkista, läheltä ja kaukaa.
Lyhyesti sanottuna pidämme hyvästä ruuasta ja hyvässä seurassa nautittuna.

Ensimmäinen ruokareseptimme on Mehukas salsapaistos 4-6:lle:

500g jauhelihaa paistetaan pannulla ja lisätään

Salsakastike: 5dl tomaattia- murskaa tai itse tehtyä
1 sipuli
valkosipulia maun mukaan
2rkl kuminaa morttelissa murskattua
mustapippuria
suolaa
sokeria(pehmentämään tomaatin makua)
1 chili tai tarpeen tullen enemmän
1-2 paprikaa
maissia
1 tlk papuja esim.valkoisia

- tämä kaikki keitään pannulla ja annetaan "levähtää" jonkun aikaa

Seos kaadetaan uuninkestävään vuokaan, listätään Nachos lastuja päälle poikittain (tai sivuttain), ripotellaan juustoraastetta ja paistetaan 200C niin kauan kunnes juusto on sulanut, n.10min.
Tarjoillaan kermaviilin kanssa joka on maustettu sitruunamehulla ja valkosipulilla. Lisäksi hyvää salaattia, ja ruokajuomaksi sopii vesi tai Armador Cabarnet sauvignon Chile

1 kommentti:

  1. jännittyneinä odotellaan lisää reseptejä. Tuleeko myös herkkuja Kuusamosta?

    VastaaPoista