perjantai 30. huhtikuuta 2010

Perunasalaattia grilliherkkujen kyytipojaksi

Vapun kunniaksi ohje suussa sulavaan aasialaiseen perunasalaattiin joka sopii  monenlaiselle maustetulle ruualle ja esim grilliherkuille. Nyt on aika ottaa uusinta ennekuin pääsee unohtumaan pöytälaatikkoon...

Aasialainen perunasalaatti ja mangokastike:

600g keitettyjä perunoita
1 purjo
retiisiä
1 keltainen paprika
1/2-1 punaista chiliä
tuoretta ruohosipulia


Kastike:
3rkl oliiviöljyä
1 rkl viinietikkaa
1 rkl limen mehua
 ripaus suolaa, pippuria ja cayennepippuria
 
Siivuta keitetyt ja jäähdetyt perunat. Paloittele purjo, retiisi ja paprika sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Silppua ruohosipuli ja chili pieneksi (jätä siemenet pois jos et halua chilin polttavaa makuna) Sekoita ainekset kevyesti. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja lisää perunasalaatti.

Mangokastike (esim grillatulle lihalle tms..)
1 mango 
2rkl sitruunamehua
n.1 tl sokeria
1/2 punaista chiliä   


Kuori mango ja poista simenet. Sekoita sauvaskoittimella sitruunamehun kanssa. Lisää joukkoon hienoksi silpuuttu chili ja lisää maun mukaan sokeri. Tarjoa kastike kylmänä.

Teimme tätä herkkua viimeksi viime juhannuksena Tennesissä ja taisimme syödä lisäksi grillattua lohta ja "spareripsejä" eli grillikylkiä :)

Tromssassa paistaa taas aurinko parin päivän takatalven ja lumentulon jälkeen. Yötön yö on meidän leveysasteilla oven takana :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti