Vapun kunniaksi ohje suussa sulavaan aasialaiseen perunasalaattiin joka sopii monenlaiselle maustetulle ruualle ja esim grilliherkuille. Nyt on aika ottaa uusinta ennekuin pääsee unohtumaan pöytälaatikkoon...
Aasialainen perunasalaatti ja mangokastike:
600g keitettyjä perunoita
1 purjo
retiisiä
1 keltainen paprika
1/2-1 punaista chiliä
tuoretta ruohosipulia
Kastike:
3rkl oliiviöljyä
1 rkl viinietikkaa
1 rkl limen mehua
ripaus suolaa, pippuria ja cayennepippuria
Siivuta keitetyt ja jäähdetyt perunat. Paloittele purjo, retiisi ja paprika sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Silppua ruohosipuli ja chili pieneksi (jätä siemenet pois jos et halua chilin polttavaa makuna) Sekoita ainekset kevyesti. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja lisää perunasalaatti.
Mangokastike (esim grillatulle lihalle tms..)
1 mango
2rkl sitruunamehua
n.1 tl sokeria
1/2 punaista chiliä
Kuori mango ja poista simenet. Sekoita sauvaskoittimella sitruunamehun kanssa. Lisää joukkoon hienoksi silpuuttu chili ja lisää maun mukaan sokeri. Tarjoa kastike kylmänä.
Teimme tätä herkkua viimeksi viime juhannuksena Tennesissä ja taisimme syödä lisäksi grillattua lohta ja "spareripsejä" eli grillikylkiä :)
Tromssassa paistaa taas aurinko parin päivän takatalven ja lumentulon jälkeen. Yötön yö on meidän leveysasteilla oven takana :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti